Paragan Horsebox

Vi har mångårig erfarenhet av försäljning av hästfordon och är själva erfarna hästägare. Kontakta oss så hjälper vi dig att få den bästa hästtransporten för just dig.

Återförsäljare för Paragan

Paragan är en hästbilsleverantör som sedan 1990 levererat väl designade hästtransporter som är både säkra och bekväma för djuren samt enkla att underhålla.

Vikten är viktig

Vi vet att vikten är viktig när det gäller hästtransporter. Därför tar vi tillsammans med andra europeiska tillverkare fram hästtransporter för svenska regler och förhållanden. Utan att tumma på kvalitet och djurens säkerhet så har vi tagit fram några hästlastbilar med hög lastvikt. Det har vi gjort för att ge dig som hästägare möjlighet att åka säkert och lagligt med två hästar i bilen.

Anpassa själv

Välj bland våra färdiga modeller eller väljer ett anpassat utförande där du ges stor frihet. Du kan utgå från en befintlig modell eller tänka fritt. Vi hjälper dig så att det blir precis så bra som du kan önska. Det finns färdiga modeller för upp till fyra hästar, olika antal sittplatser, med och utan sängplatser.
De flesta kan köras med vanligt bilkörkort. Större fordon kan dock krävan annan behörighet.

Alla Paragans hästlasbilar erbjudes 3 olika designer för hästområde läs mer om dem här.

PARAGAN EQUISTAR 3
Stjärnan för hästtransportörer

EQUISTAR 3 är en specialiserad, attraktiv och kompakt transportör för snabb leverans av två hästar och tre personer byggd på en L2 plattform. Det är en omtyckt modell med ekonomisk drift, låg förbrukning och enkel och behaglig hantering.
Med L2-plattformen uppnår bäraren en längd på 5610 mm vilket innebär att den kommer under 6 meter och sparar således kostnader på färjetransport. Equistar erbjuder två till tre platser i hytten med förvaringsutrymme ovanför hytten och plats för två hästar i motsatts riktning.

Väggarna i Equistar 3 är gjorda av en 30mm isolerad sandwichpanel som är hållbar och som stabiliserar temperaturen och minskar oljudet inuti överbyggnaden. Det vattentäta golvet har en gjuten gummivägg för enkelt underhåll och hygien.

Vi erbjuder även Equistar 3 XL som är byggd på en längre L3H1-plattform och som erbjuder större sadelutrymme. Längden på XL modellen är 6258 mm.

Fördelar med Equistar 3
Liten, kompakt, lätt manövrering.

Vad kan du förvänta dig av EQUISTAR 3?

 • Snabb
 • Ekonomisk
 • Bra kvalitet
 • Den enda med en längd under 6 meter
 • Kompakt på resor, lätt manövrerad vid körning
 • Enkel manövrering av rampen
 • Tillräckligt med förvaringsutrymme
 • Inbyggda komfort och säkerhetsfunktioner

PARAGAN PEGASUS 3
Exceptionellt lätt. Extremt robust.

Pegasus 3 är en exceptionellt lätt, extremt robus och otroligt hållbar transportör för transport av två hästar och tre personer, byggd på Renault Master eller Opel Movano L2-plattform.

Pegasus 3 erbjuder tre platser i förarhytten med förvaringsutrymme ovanför kabinen. I hästutrymmet är det möjligt att transportera två hästar bakåtvända. Det vattentäta golvet har en speciell gummiyta för enkelt underhåll och hygien. Transportören har ett perfekt ventilationssystem, olika belysningsmöjligheter och en rad specialfunktioner för komfort och säker hästtransport.

Vi erbjuder Pegasus 3 i tre versioner, Basic, Panic och Free Stand.

Vi tillverkar även Pegasus 3 XL som är byggd på en längre L3 plattform som erbjuder ett större utrymme.

Fördelarna med Pegasus 3
Den lättaste hästtransportören på marknaden

Vad kan du förvänta dig av PEGASUS 3?

 • Exceptionellt lätt fordonskonstruktion
 • Ekonomisk med låg konsumtion och större fraktkapacitet
 • Stadig, stabil och extremt korrosionstålig
 • Lätt med stor transportkapacitet och med en längd under 6 meter
 • Kompakt under resa, lätt att manipulera under körning
 • Enkel ramphantering
 • Tillräckligt förvaringsutrymme i sadelutrymmet och över förarhytten
 • De bästa säkerhets- och komfortfunktionerna

Paragan Excelsion 5
Mer utrymme, större avkoppling

Excelsion 5 erbjuder många möjligheter. Excelsion 5 erbjuder en fem-sitshytt med möjlighet att lägga ut bänken till två sovplatser. Excelsion 5 är en skräddarsydd transportör med stort utbud av tillbehör.

Excelsion 5 är en lyxig transportör som är utformad för en stor grupp av passagerare som till exempel en familj med barn.

Excelsion 5 erbjuder komfort inte bara för dina hästar utan även mer utrymme för alla passagerare inklusive möjlighet till avkoppling och sömn.

Excelsion 5 XL erbjuder många möjligheter. Excelsion 5 XL erbjuder en fem-sitshytt med möjlighet att lägga ut bänken till två sovplatser. Excelsion 5 XL är en skräddarsydd transportör med stort utbud av tillbehör.

Excelsion 5 XL är en lyxig hästtrailer byggd på en längre plattform vilket ger maximal komfort för hela besättningen.

Fördelar med Excelsion 5

 • Komfort
 • Rymd
 • Hög kvalitet
 • Vridbart bord i kabinen
 • Möjlighet till att sova
 • Mer lagerutrymme för besättningen
 • Inbyggda komfort och säkerhetsfunktioner.

Paragan Pegasus 5
Lyxversion för en större besättning

Paragan Pegasus 5
Lyxversion för en större besättning

Pegasus 5 modell är utformad för maximal användbarhet.

Pegasus 5 erbjuder en fem-sits hytt med bänk som kan utfällas till två sovplatser. Tillsammans med överbyggnaden ovanför förarhytten kan tre eller fyra personer sova och upp till fem personer transporteras. En tresätesbänk bakom förar och passagerarsätet kan spridas ut till två sovplatser. Det tredje (fjärde) sovområdet ligger i sovområdet ovanför förarhytten.

Pegasus 5 är en skräddarsydd transportör med ett brett utbud av tillbehörsmöjligheter. Detta fordon transporterar dina hästar var som helst på ett säkert och ekonomiskt sätt.

Pegasus 5 XL är en lyxig version av fulllängdstransportören byggd på en längre plattform som ger maximal komfort för hela besättningen.

Fördelar med Pegasus 5
MER UTRYMME, STÖRRE AVKOPPLING

Vad kan du förvänta dig av PEGASUS 5?

 • Komfort
 • Rymd
 • Hög kvalitet
 • Vridbart bord i kabinen
 • Möjlighet till att sova
 • Mer lagerutrymme för besättningen
 • Inbyggda komfort och säkerhetsfunktioner

 

Utrymme för hästar
Här kan läs mer om våra olika system för hästområde.

Basic System
Grundsystem

Stabil bröstvägg med fast skärm som fullständigt skyddar sadelkammaren från smuts.

Det finns ingen risk att hästen kan hoppa över skiljeväggen – en säkerhetslösning.

Mycket modern och ofta använd variant.

Panic System

Paniksystemet utgör en unik säkerhetsanordning.

Bröstväggen går att helt ta bort, vilket är praktiskt för att leda ut hästen vid eventuellt nödläge. För att hästen inte ska kunna hoppa över väggen rekommenderar vi tillvalet rostfritt Vgaller med inlägg för föl.

Den löstagbara väggen möjliggör även att lasta stora och långa föremål och att hela  lastutrymmets yta kan användas.

Free Stand

Stuterimodell innebär en inbyggd hästbox med hög vridbar vägg vid huvudet, förhöjd skiljevägg mellan hästarna och en säkerhetsdörr som ger lätt åtkomst till hästarna och möjlighet att i nödfall snabbt kunna leda ut hästarna genom bakdörren.

Lösningen stuteri -inredning kan byggas in i alla varianter av Paragan. Den är också en lämplig lösning för korta modeller utan sadelkammare som endast är avsedda för transport av hästar. Ideal för dem som transporterar hästar.

 

Utrymme för passagerare

Excelsion 5 och Pegasus 5 är en lyxig transportör som är utformad för en stor grupp av passagerare som till exempel en familj med barn.

Excelsion 5 och Pegasus 5 erbjuder komfort inte bara för dina hästar utan även mer utrymme för alla passagerare inklusive möjlighet till avkoppling och sömn.